Refuzul de a colabora

30 mai 2007

Motivele pentru care un client nu doreste colaborarea cu o companie de recrutare pot fi variate, mai mult sau mai putin argumentate.

O modalitate interesanta, absolut originala, de a argumenta alegerea facuta este mentiunea ca publicarea nevoii de personal calificat este de fapt un mijloc de publicitate, ca dau anunturi pentru notorietate, neavand neaparat pozitii vacante in cadrul companiei. Mai mult decat atat, unele anunturi publicate anterior pe diferite site-uri de joburi cuprindeau informatii generale despre companie, fara detalii legate de post.

Pentru a clarifica, cazul concret se refera la o agentie de publicitate, care sustine ca obisnuieste sa colaboreze cu diferite agentii de recrutare , in functie de pozitiile vacante. In plus, persoana responsabila cu recrutarea a mentionat, la interval de cateva minute de la motivul real ce a determinat anuntarea pozitiilor vacante, ca de fapt sunt in permanenta cautare de personal, ca sunt intr-un proces sustinut de dezvoltare din toate punctele de vedere, dar evident nu in acel moment.

Curiozitatea mea ar fi sa aflu daca acelasi lucru li se spune si candidatilor, in cazul in care incerca sa contacteze telefonic compania in cauza, pentru a cere informatii suplimentare.
 
Irina

 Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X